Hakerat kinez vodhën informacione para takimit të G20

0

Kompania e sigurimeve komjuterike FireEye ka deklaruar se hakera kinez kanë përgjuar komjuterat e pesë ministrave të jashtëm të Evropës. Ky përgjim është bërë para takimit të G20 në muajn shtator.

Hakerat dërguan foto në postën elektronike të ministrave. Me anë të këtyre fotove ata dërgonin viruse, ku bënin të mundur edhe aksesin në komjuterat e ministrave.

Hakerat kanë kontrolluar nga java e fundit e gushtit dhe deri para Samitit të gjitha punët e brendshme. Kombania Amerikane nuk pranoi të identifikojë shtetet nga ishin ministrat e hakuar.

Samiti G20 u mbajt në 5-6 shtator dhe u dominua nga diskutimet mbi krizën siriane.

/Ejup Lila/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here