Grupi i parë i armëve kimike lë Sirinë

0

OKB-ja ka konfirumar sot largimin e parë të ngarkesës armëve kimike nga Siria, duke u larguar nga porti Latakia me një anije daneze.

Kjo zhvendosje e arsenalit të rrezikshëm është hapi i parë i marrëveshjes së OKB-së për eliminimin e armëve siriane deri në mesin e vitit 2014.

Organizata

për Shkatërrimin e Armëve Kimike bën të ditur “Anija është shoqëruar nga një eskortë e Danimarkës dhe Norvegjisë si dhe nga Republika Arabe e Sirisë”.

Këtij karvani ditët në vijimi do t’i bashkohet një anije ruse dhe kineze. Sipas marrëveshjes së arritur, armët kimike duhet të largohen nga Siria deri më 5 shkurt, ndërsa përsa i përket asgjesimit të tyre, ai duhet të jetë gati brënda qeshorit.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here