Futbolli i femrave një risi për vendin tonë

0

Futbolli në botë ka shumë vite që është përhap si një sport shumë pasionant për meshkujt, por  tashmë po shohim që edhe fmrat janë shumë të apasionuara pas këtij sporti, si dhe në vendin tonë ku tashmë po bëhen  12 vite që Shqipëria filloi të krijojë ekipin e saj të parë për femra.

Ekipi i parë për femra në Shqipëri është krijuar në vitin 2005 në fshatin Juban të Shkodrës dhe mori emrin “Juban Danja” më vonë filluan të krijohen ekipe të tjera. Tashmë  në Shqipëri ka dy kombëtare të femrave: “Përfaqesuese  dhe  U19”. Gjithashtu ka dhe gjithsej 10 ekipe si: Vllaznia, Kinostudio. Kf Skënderbeu etj.

Klarita Myrtollari një prej lojtareve të Kinostudios së Tiranës, gjithashtu dhe të Kombëtares së  U19, shprehet: “Kam pothuajse 4 vite që jam pjesë e  ketij sporti ku përfaqësoj me Shqiperine si në Ballkan ashtu dhe në Europë.  Jam shume e kënaqur që kam arritur deri këtu ,mbi të gjitha është pasioni dhe talenti ai që na nxit për të vazhduar këte profesion. Si unë edhe futbollistet e tjera pavaresisht që nuk shperblehemi sepse në Shqiperi nuk kafonde shteti, ne do të vazhdojmë të stervitemi sa më shume ,ku i dihet ndoshta na ofrohet dhe ndonjë mundësi jashtë shtetit”.

Ndërsa  27  vjecarja Cyme Lulaj me prejardhje nga kosova është pjesë e kombëtares së madhe të Shqipërisë shprehet se: “Kam 9 vite që jam pjesë e këtij e sporti gjithashtu jam dhe trajnere për futbollistët e vegjël, këtë profesion e bëj me dëshirë shumë të madhe, futbolli për mua është pjesë e jetës time dhe do vazhdoj të jet deri në momentin që unë do të jem e aftë për ta kryer këtë profesion. Futbolli për femra në shqiperi normal nuk krahasohet me atë jashtë, pasi në botë ka shumë kohë që është krijuar por prap mendoj se jemi në hapa shumë të mira”.

Në Shqipëri pavarësisht  se tashmë futbolli i femrave është pjesë e  Federatës Shqiptare të Futbollit ,futbollistët nuk shpërblehen me paga mujore përvec ekipit kampion që është Vllaznia, por prap futbollistët  janë  me shpresën se një ditë do të ndodh dhe kjo duke parë që Futbolli i femrave dita-ditës po masivizohet.

D. Myrtollari

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here