Forumi ekonomik Shqipëri-Izrael, delegacioni shqiptar drejt Izraelit

0

Zv. Kryeministri i Shqipërisë Niko Peleshi dhe Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave Edmond Panariti, u nisën sot për në Izrael, ku do të marrin pjesë në forumin ekonomik Shqipëri-Izrael. Gjithashtu pjesë e delegacionit është  dhe një numër i madh biznesmenësh shqiptarë.

Z. Peleshi dhe Panariti pjesmarrës në këtë forum do të mbajnë një fjalim ku do të prezantojnë prioritetet e qeverisë shqiptare, situatën ekonomike, si dhe do të ftojnë investimet izraelite në ekonominë shqiptare.

Delegacioni shqiptar i kryesuar nga Zv.kryeministri Peleshi do të marrë pjesë edhe në konferencën ndërkombëtare “WATEC Israel 2013” si dhe në ekspozitën për teknologjitë e ujit që do të mbahet në Tel Aviv nga data 22-23 tetor 2013. Ky aktivitetet mbështetet nga Ministria e Bujqësisë, e Industrisë, Tregëtisë dhe Punës e Izraelit.

Gjatë pjesëmarrjes në konferencë, Peleshi dhe  Panariti do të zhvillojnë një sërë takimesh dypalëshe me zyrtarë izraelitë, por dhe me përfaqësues të biznesit dhe kompanive izraelite. Në këto takime, do të diskutohet në lidhje me mundësinë e shkëmbimeve dhe bashkëpunimit në fushën e energjisë dhe turizmit, si dhe do të diskutohet mbi mundësitë e bashkëpunimit mes dy vendeve për të përfituar nga përvoja izraelite në zhvillimin e teknologjive të reja dhe efektive në sektorin e ujit me synim rritjen e prodhimit bujqësor.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here