FMN dhe BB 1 mld dollarë për qeverinë shqiptare

0

Qeveria shqiptare mbyll negocimet me Fondin Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore prër kredinë që do të merret . Takimi u zhvillua paradite, ku përveç përfaqësuesve të FMN-së, të pranishëm ishin edhe Ministri I Financave, Shkëlqim Cani dhe guvernatori I Bankës së Shqipërisë, Ardia Fullani.

Burime bëjnë me dije se është siguruar një mbështetje financiare për një periudhë 3 vjeçare, më një shumë prej 1 miliardë dollar.  Për vitin 2014 FMN dhe BB do të depozitojë deri në 350 miliuonë dollar dhe pjesa tjetër do të jetë jepet në periudhën e mbetur  nga 300 milionë dollar çdo vit.

Pas arritjes së marrëveshjes , pritet që në orën  18:00 shefi I FMN-së , Nadeen Llahi , ministrat Cani dhe Ahmetaj si ghe guvernatori Fullani  të dalin në një konferencë për shtyp.

/Rovena Dupi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here