FMN: 17 miliardë dollarë për Urainën

0

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka miratuar paketën e ndihmës për Ukarainën për të ndihmuar gjendjen ekonomike të vendit. Vlera monetare kap shifrën e 17.1 miliardë dollarë e cila do të jepet në  formë kredie.

Kjo kredi është e varur nga reforma të rrepta ekonomike, duke përfshrë edhe rritjen e taksave dhe çmimet e energjisë.

Paratë do të jepen gjatë dy viteve, ku kësti i parë prej 3.2 miliardë dollarë do të vihen menjëherë në dispozicion për Urainën.

Vendimi është marrë të hënën dhe e lejon Ukrainën të marrëmë shumë se 10 miliardë nga Banka Botërore, Bashkimi Evropian dhe donatorë të tjerë.

Paketa ndihmëse është ofruar si pasojë e tensioneve ushtarake dhe poltike mes Ukrainës dhe Rusisë.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here