Fëmijët nuk duhet t’a kenë kompjuterin në dhomën e tyre

0

Kompjuteri nuk duhet të jetë i pranishëm në dhomën e fëmijëve pasi prish gjumin dhëe i bën të bien nga mësimet.

Ky është mendimi i shkencëtarëve finlandezë të cilët kanë pyetur 353 fëmijë të moshës 10-11 vjeç për përdorimin e kompjuterit e më pas i pyetën sërish 18 muaj më vonë.

U vërejt se sa më shumë një fëmijë luante në kompjuter apo shikonte televizor, aq më pak gjumë flinte.

Teija Nuutinen, e Universitetit të Helsinkit, thotë se kompjuterët nuk duhet të jenë të pranishëm në dhomën e fëmijëve.

“Fëmijët e kësaj moshe kanë nevojë për gjumë pasi janë gati për fazën e pubertetit. Duke pasur një kompjuter ata “harrojnë” gjumin, nuk flenë mirë dhe bien në mësime.”

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here