Facebook debuton në pagesa dixhitale, nis Pay

0

Facebook zyrtarisht hyn në botën e pagesave dixhitale. Kompania njofton Pay, të destinuara për përdoruesit që përdorin ekosistemin e aplikacionit të kompanisë të udhëhequr nga Mark Zuckerberg, d.m.th Facebook, Messenger, Instagram dhe WhatsApp, dhe të cilët “do t’u ofrojnë njerëzve një përvojë pagese të përshtatshme, të sigurt dhe të qëndrueshme” ndër të gjithë aplikimet.

Facebook Pay do të debutojë këtë javë në Shtetet e Bashkuara, dhe më pas të përhapet në vendet e tjera, mund të përdoret për të bërë blerje, për të bërë dhurime ose për të transferuar para.

Shërbimi do të mbështesë kartat më të mëdha të kreditit dhe të debitit, përfshirë PayPal. Për të përdorur Facebook Pay, do të duhet të shtoni mënyrën e pagesës nga cilësimet e aplikacionit ose ta zgjidhni atë kur bëni një pagesë.

“Përdoruesit tashmë përdorin pagesa në aplikacionet tona për të bërë blerje, bëjnë donacione për një kauzë ose për të dërguar para. Facebook Pay do t’i bëjë këto transaksione më të lehta, ndërsa do të vazhdojë të mbajë të sigurt dhe të mbrojtur informacionin e pagesave”, shpjegon Deborah në një postim zyrtar. Liu, Zëvendës Presidenti Tregu dhe Tregtia e Facebook-ut, duke theksuar se numrat e kartave dhe të llogarive bankare do të ruhen dhe kriptohen në mënyrë të sigurt.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here