Euro, pritet të bjërë në vazhdim

0

Monedha  europiane e cila deri më tani ka arritur çmimin rekord, duke u mbyllë ditën e premte në kuotën 140.96 lekë, pritet të bjerë  si pasojë e forcimit të monedhës vendase  si rrjedhojë  e situatës së qetë paszgjedhore, por edhe fillimit të efekteve sezonale.

Periudha korrik dhe fillimi i gushtit, sipas ekonomistëve, pritet forcimi i monedhës vendase, sepse kjo lidhet edhe me ardhjen e emigrantëve në Shqipëri për të kaluar pushimet verore.

Sipas bilacit të pagesave në  Bankës së Shqipërisë,  diferenca midis parave që hyjnë në Shqipëri nga turizi dhe i atyre që dalin në përgjithësi janë minimale. Krahasuar me një vit më pare euro ka shfaqur rritje të çmimit nga 139 që ka qenë mesatarja vitin e kaluar, në 140.2 që është tani në qeshor të 2013.

/Erina Haxhiu/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here