Egjipt, referendum për kushtetutën e re

0

Egjipti do të zhvilloj sot dhe nesër një referendum për të votuar kushtetutën e re. Procesi është nën vëzhgimin e 200 mijë policëve , 150 njësi sigurimi dhe 200 grupeve luftarake.

Analistët shprehen se referendumi mbi kushtetutën do të miratohet pa ndonjë trazirë, por “Vëllazëria Myslimane” ka thënë se do të bojkotojë votimin dhe do të mbajë protesta masive.

Kushtetuta e re do të sjellë ndryshime në qeverinë egjiptiane. Synim i saj është forcimi i rolit të ushtrisë dhe heqjen e gjuhës islamike në dokumentin ekzistues.

Qeveria e bindur se ky është ndryshimi i duhur, ka mbajtur fushata për të bindur opinionin publik për të votuar “pro” referendumit.

 

/Rabihana Halili/

 

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here