Efektet e mrekullueshme të limonit

0

Limoni njihet si “ilaci i gjallërisë”, vlerësohet si dezinfektues, freskues, hipoglicemik, ulës i presionit të gjakut, gjallërues i lëvisjes dhe shëruës i mishrave të dhembëve.

Limoni është një agrum i cili ofron shumë përfitime për shëndetin tonë.

1.Lufton kapsllëkun. Mjafton vetëm një limonadë dhe do te lehtësoni.

2. Shëron mishrat e dhembëve, nëse lëngu është i freskët aplikohet në vedin ku ke dhimje në dhëmbë dhe do të ndihmojë që të shërohet, gjithashtu ndihmon dhe në zbardhjen e dhëmbëve.

3.Forcon flokët, lëngu i limonit mund të zbutë problemet si zbokthi dhe ju jep flokëve një shkelqim të bukur.

4.Rigjeneron lëkurën duke vepruar kundër djegjes së diellit dhe përzierja e limonit me mjaltë jep shkëlqim në lëkurë

5.Lufton kolerën sepse limoni vepron si një pastrues gjaku.

/Adisa Sida/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here