“Diamanti më i rrallë i bardhë” do të shitet në Londër

0

diamant-19

Diamanti i përsosur, madhësia e një luleshtrydheje të madhe, pritet të marrë një çmim rekord botëror, bwhet fjalw për tregun në Sotheby’s në Londër këtë muaj.

Duke peshuar pak më shumë se 102 karate, guri i rrumbullakët dhe i bardhë, më i vogël se një diamant prej 118 karatësh i shitur në Hong Kong në vitin 2013, i cili aktualisht mban çmimin rekord për karat.

Por Sotheby’s, e cila gjithashtu trajtoi atë shitje në Hong Kong, pret që e cilësia e lartë e gurit të vogël do ta bwjnw atë të tërheqë një çmim edhe më të lartë.

“Kjo (guri shitur në Hong Kong) solli $ 260,000 një karat, aktualisht rekord botëror për çdo diamant të pangjyrë. Kjo është një prerje brilante e rrumbullakët – çmimi i kërkuar do të jetë në veri të asaj, “tha Patti Wong, kryetar i Diamanteve të Sotheby’s për Reuters.

Diamanti është guri i vetëm mbi 100 karat që i janë dhënë notat më të larta në çdo kriter nga Instituti i Geologjisw nw Amerikw, i cili gjykon cilësinë e një guri të çmuar, tha Sotheby.

Nga: Reuters

Përshtati: Alban Tufa

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here