Detyrat e Shqipërisë pas marrjes së statusit kandidat

0

Suksesi i parë arriti. Shqipëria tashmë prej ditës së djeshme ka marrë statusin kandidat në BE. Panvarsisht faktit se ajo nuk gëzon të drejta të plota si shtetet antare në BE, marrëdhëniet Shqipëri-BE do të jenë më të ngushta. Tashmë dhe Shqipëria do të marrë pjesë në mbledhjet e Këshillit të BE-së, si edhe bashkëpunimi me agjencitë dhe institucionet e ndryshme të  BE-së do të jetë më I thjeshtë.

Që  Shqipëria të arrijë qëllimet e saj finale si edhe për ta gëzuar sic duhet këtë status të marrë, ajo duhet të kryej disa detyra  të  rëndësishme. Shqipërisë i duhet të vazhdojë të punojë për:

1.Reformën në drejtësi

2.Administratën publike

3.Luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit

4.Të drejtat themelore te njeriut, etj..

Kemi vërtet punë për të bërë , por e rëndësishme është se jemi në rrugë të mbarë.

/Luljeta Halimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here