Delegacioni i Kosovës, takimi i radhës për zgjedhjet në Bruksel

0

 

Me ndërmjetësimin e BE dhe OSCE, sot në Bruksel  mbahet takimi i radhës i Grupit për zgjedhjet, ku pritet të bëhet vlerësimi i procesit zgjedhor për javën e fundit, si dhe të diskutohen të arriturat e palëve në plotësimin e obligimeve zbatuese.

Delegacioni i Republikës së Kosovës kryesohet nga zëvendëskryeministrja Edita Tahiri, ndërsa pjesë e tij janë edhe Valdete Daka, kryetare e Komisionit Qendror Zgjedhor të Republikës së Kosovës dhe kryesuese e grupit, Qemajl Marmullakaj, koordinator i Grupit të zgjedhjeve, Shukri Sylejmani, kryetar i Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa dhe Elona Cecelia, këshilltare politike.

Mediat kosovare kanë deklaruar më herët se dy kryeministrat Thaçi dhe Daçiç do të takohen javën e parë të nëntorit, menjëherë pas zgjedhjeve lokale në Kosovë, më 3 nëntor.

Në prill të këtij viti kryeministrat e Kosovës dhe Serbisë, Hashim Thaçi e Ivica Daçiç arritën një marrëveshje për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet të dyja vendeve, që aspirojnë integrimin në Bashkimin Evropian.

Marrëveshja parashikon edhe përfshirjen e komunave veriore të Kosovës të banuara me shumicë serbe për herë të parë në zgjedhjet për pushtetin komunal.

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here