Del në sipërfaqe qyteti pas 25 vitesh nën ujë

0

Qyteti i ndodhur në ujë për më shumë se 25 vjet  ka “nxjerrë” veten në sipërfaqe pas uljes së nivelit të ujit.

I ndodhur në jug të Buenos Aires , qyteti i quajtur Epecuen ishte fundosur rreth 3 dekada më parë në mënyrë misterioze pa lënë asnjë gjurmë.

Prej vitit 2009 niveli i ujit kishte filluar të zbriste duke ekspozuar gërmadhat e qytetit dikur mjaft të vizituar prej liqenit që kishte pranë.

Qytet vizitoheshe nga më shume së 20 mijë njerëz në vit dhe brenda tij kishte biznese të tilla si : hotele dyqane qëndra tregtare etj.. Popullsia e qyteti ishte mbi 1500 banorë.

/Jonida Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here