Dardha dhe cilësitë e saj

0

Njerëzit që kanë probleme me tretjen nuk duhet ta konsumojnë çdo ditë këtë frut. Një dardhë përmban rreth 80% ujë. Për shkak të fibrave që përmban ajo ndihmon gjithashtu për problemin e zorrëve. Si pasojë e përmbajtjes së ulët të kalorive, dardha është një ndihmesë e mirë për dobësim.

Përveç kësaj, dardha i siguron organizmit vitaminën E dhe B9 për të cilat ka nevojë. Në lëkurën e dardhës janë të përqendruara kryesisht antioksidantët e dobishëm në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare. Flavonoidet që ajo përmban ndihmojnë në parandalimin e disa lloje kanceresh.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here