Çantat e femijëve sjellin derformime në shtyllën kurrizore

0

Prindërit janë shprehen shumë të shqetësuar për fëmijët e tyre , kjo për arsye se gjatë ditëve të shkollës ata mbajnë në kurriz çanta me ngarkesë të rëndë librash. Një dukuri e tillë shihet shpesh në të gjitha shkollat , gje që shkakton probleme me shtyllën kurrizore.

Sot prindërit ja kanë shprehur shqetësimin e tyre  deputetit Bekim Haxhiu i cili ka thënë se në bazë të standartëve ngarkesa fizike tek fëmijët prek 10%peshës së trupit.

Sipas rezultatit të tij  në shkolla rezulton rreth 40% të nxënsve  kanë probleme me shtyllën kurrizore

“Dua të pontencoj shqetësimin tim dhe të shumë prindërve që ka të bëjë me rritjen e peshës së çantave të fëmijëve tanë,e cila nga viti në vit po mbirngarkohet,po bëhet cdo herë e më e rëndë dhe kjo është një çështje serioze për shëndetin e nxënsëve e brengë për prindërit dhe mësimdhënësit.Si pasojë e mbingarkesave të cantave të nxënësve.po krijohen deformime të shtyllës kurrizore tek fëmijët,i njohur si problem shëndetësor i skoliozos idopative”, ka perfunduar Haxhiu

/Adisa Sida/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here