Cani: Fatura për borxhin ndaj biznesit më 30 nëntor

0

Ministri i Financave, Shkëlqim Cani gjatë konferencës për auditimin e ministrive dhe ecurinë e procesit, bën me dije se më datë 30 nëntor del fatura për borxhet që qeveria i ka biznesit.

Sipas ministrit Cani,“Ekzistenca e detyrimeve ndaj biznesit është një borxh i fshehtë. E pamë të arsyeshme shlyerjen e detyrimeve, pasi kanë ndikim në ekonomi. Buxheti ka detyrime edhe ndaj palëve të treta, si vendimet e gjykatave. Procesi do të jetë transparent dhe sipas standardeve ndërkombëtare. Kjo është sfidë për të njohur borxhin ndaj bizneseve, Deloitte është një kompani prestigjoze”.

Ndër të tjera Cani theksoi se buxheti 2014 nuk do të jetë i varur nga borxhet që po evidentojmë ndaj bizneseve.

“Gjatë vizitës në Washington po diskutojmë me FMN dhe BB për shlyerjen e borxheve ndaj biznesit. Pagesa ndaj bizneseve me një këst, sapo të sigurohet kredia,në mënyrë që të nxitet ekonomia” tha Cani.

Sipas tij mbi 250 biznese kanë aplikuar në ministri për shlyerjn e borxheve.

/Erilda Sulika/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here