Buxheti i 2014: 550 milionë lekë më shumë fermerët

0

Fermerët do të përfitojnë  rreth 550 milionë lekë më shumë krahasuar me vitin 2013.

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, gjatë prezantimit të buxhetit, tha se e rëndësishme është që të gjitha paratë do të shkojnë në drejtimin e duhur.

Në lidhje me mbështetjen që do t’u jepet fermerëve me heqjen e akcizës së naftës, Panariti theksoi se fillimisht do të konsolidohet një skemë e sigurtë, në mënyrë që të shmangen abuzimet.

Gjithashtu një rëndësi e veçantë në buxhet i është kushtuar sektorit të kullimit dhe ujitjes për të cilin do të akordohen rreth 200 milionë lekë. Ndërkohë, janë parashikuar rreth 23 milionë euro të merren nga donatorët.

\Erilda Sulika\

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here