Burns: Serbia të njohë Kosovën

0

Ish-ndihmës sekretari amerikan i Shtetit, Nicholas Burns, ka këshilluar Serbinë që ta njohë Kosovën.

Nicholas Burns në një derklaratë për “Zërin e Amerikës”tha: “Marrëveshja është një hap përpara, ndonëse nuk shkon deri aty ku ne të gjithë do të dëshironim. Mendoj se tani ka ardhur koha që qeveria e Serbisë ta pranojë se Kosova është një shtet i pavarur, që nuk do të kthehet në ndonjë formë vartësie tek Serbia, pas asaj lufte të përgjakshme.”

Ai gjithashtu shtoi se kjo është e vetmja rrugë për Serbinë që të antarsohet në Bashkimin Evropian dhe në NAT0

“Padyshim që kjo situatë është më e favorshme se sa ajo që ekzistonte për disa vjet që pas përfundimit të luftës në Kosovë”, tha ish-ndihmës Sekretari amerikan Shtetit, ligj në vendin e tyre, padyshim se thonë jo.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here