Britania lejon shitjen e gazit në Siri

0

Britania ka autorizuar eksportimin në  Siri të dy preparative kimike që sherbejnë për prodhimin e gazit sarin.

Sot pritet te merret ne pytje Sekretari i Tregtisë Vince Vable, që do të japi shpjegime përpara parlamentit se përse iu dha liçenca një kompanie britanike që të bënte eksportimin e substancave.

Dihet se substancat janë eksportuar në vitin 2012 dhe përbëjnë elementë kimik që përdoren për prodhimin e gazit sarin.

/Adisa Sida/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here