Bie importi i çimentos, shkak prodhimi vendas dhe kriza në ndërtim

0

Importi i çimentos po bie vazhdimisht. Gjatë gjashtë mujorit të parë të këtij viti shifrat e importit ranë në 1.5 miliardë lekë.

Shkaku kryesor për këtë është rritja e prodhimit të çimentos në vend. Aktualisht në Shqipëri punojnë 4-5 kompani të cilat plotësojnë nevojat e vendit me çimento por edhe eksportojnë jashtë vendit.

Megjithatë, shkak për këtë është bërë edhe kriza në sektorin e ndërtimit dhe ulja e kërkesës së brendshme për çimento.

Krahasuar me një vit më parë, importi këtë vit ka rënë me 45%. Ndërsa në periudhën 2009-2013 ulja shkoi në 70%.

/Romina Qama/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here