BE-FMN fonde shpëtimi për Greqinë dhe Qipron

0

Ministrat e financave të eurozonës po zhvillojnë takime në Bruksel në kuadër të ndihmës ekonomike për Qipron dhe Greqinë.

Qipro pritet të marrë konfirmimin për 3 miliardë eurot e para të paketës së shpëtimit të saj, e cila u miratua në fillim të këtij viti.

Ministrat gjithashtu pritet të nënshkruajnë këstin e fundit të ndihmës së Greqisë, pasi ajo vazhdon të luftojnë për të reformuar ekonominë e saj.

Takimi do të mbahet në mes të shqetësimeve të vazhdueshme edhe për Slloveninë. Sllovenia, e parë si ndjekëse e Greqisë dhe Qipros, po kërkon gjithashtu ndihmë nga autoritetet evropiane.

/Jola Llozhi/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here