BB: Fonde për shëndetin e femrave dhe fëmijëve

0

Banka Botërore ka vendosur që gjatë dy viteve të ardhshme të shpenzoj 700 milionë dollarë, që do të shkojnë për shëndetin e femrave dhe fëmijëve në vendet e varfëra.

Presidenti i bankës, Jim Yong Kim, ka deklaruar se ky fond do t’i  vijë në ndihmë vendeve në zhvillim, që të plotësojnë synimet e paraqitura në Zhvillimin e Mileniumit të Kombeve të Bashkuara.

Kushtet për reduktimin e varfërisë dhe urisë, përmirësimin e arsimit, shëndetësisë dhe të kujdesit mjekësor, në vendet më të varfëra të botës janë vendosur që në vitin 2000.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here