Banka e Shqipërisë: Në shitje 11.6 miliardë lekë bono thesari

0

Banka e Shqipërisë do të shesë  për llogari të qeverisë 11.6 milardë lekë në ankandin e rradhës që do të zhvillohet ktë javë.

Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë do të ofrohen  për shitje 9 miliardë lekë me afat maturimi 12 mujor dhe 2.6 miliardë lekë me afat 3 mujor.

Yied-i (interesi i bonove të thesarit) ka shënuar nivele minimale rekordesh gjatë muajve të fundit, si pasojë e kërkesës së lartë  të bankave për të investuar në letrat më vlerë të qeverisë.

Që nga Gushti i vitit 2011 Banka Qendrore ka ulur 6 herë normën bazë të interesit, me qëllim për të ndikuar në uljen e kostos së parasë në ekonomi.

/Erina Haxhiu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here