Banka Botërore: 60% e shqiptarëve të varfër

0

Rreth 60 % e popullsisë aktuale në Shqipëri jeton në varfëri dhe në kushte mjaft të vështira për jetesën.

E parë në kontekstin historik niveli i varfërisë në vendin tonë ka ardhur gjithmonë në rritje e sipër. Aktualisht 15 % e popullsisë jetojnë në minimumin jetik. Nëse e krahasojmë me vendet e tjera të rajonit, Shqipëria zë vendin e dytë pas Kosovës.

Një tregues për këtë fakt është borxhi publik, i cili në pesë muajt e parë të këtij viti ka kapërcyer mbi 63 % të GDP-së duke u kthyer në kërcënim për ekonominë e njëkohësisht duke zënë vendin e parë në rajon.

Sipas Bankës Botërore politika fiskale dhe ajo monetare janë konsumuar tashmë dhe ekonomia e vendit tonë kanë nevojë për riformim.

Ky rekomandim i Bankës Botërore vjen pas analizës makroekonomike që i është bërë ekonomisë shqiptare.

/Erzen Carja/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here