Autoriteti i Konkurrencës: Ulje të çmimeve në Aeroportin e Rinasit

0

Autoriteti i Konkurrencës ka kërkuar heqjen e monopolit të fluturimeve ndërkombëtare për aeroportin e Rinasit si dhe uljen e tarifave të shërbimit që ofron ky aeroport.

Kryetarja e Komisionit të Konkurrencës, Lindita Milo, tha se ekskluziviteti dhe tarifat shumë të larta dëmtojnë konkurrencën në tregun e fluturimeve.

Sipas analizave  të AK-së, një nga shkaqet kryesore që rrisin kostot e operatorëve janë tarifat e shërbimit të operatorit “Tirana International Airport”. Kjo kompani menaxhon aeroportin e Rinasit përmes një kontrate koncesionare që nga viti 2004.

Kontrata parashikon që tarifat e shërbimit duhet të rishikohen çdo tre vjet, por nuk ka rezultuar që me kalimin e viteve dhe amortizimin e investimeve nga koncesionari, tarifat e shërbimit të jenë ulur.

\Erilda Sulika\

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here