Anoreksia, çregullim psikik

0

Anoreksia është një sëmundje psikike dhe mund të ketë pasoja vdekjeprurëse. Pamjet e modeleve në revista janë pamje që ndikojnë mënyrën se si gratë e vajzt e shikojnë veten e tyre. Duke parë këto imazhe të bukurisë, edhe ato duan të duken elegante. Megjithëse shumë prej tyre nuk preken nga anoreksia.

Anoreksia mund të çojë në kequshqyerje, problem në zemër etj. Anoreksia mund të shtyjë pacientin dhe në vdekje të parakohshme ose në vetëvrasje. Ekspertët thonë se shkaktarë të anoreksisë janë pasiguria ose mungesa e besimit në vetvete, vështirësitë në marrëdhënie me të tjerët si dhe trysnia kulturore.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here