Anketë: Britania deri në vitin 2030 ekonomia më e madhe evropiane

0

Grupi britanik, Qendra për Hulumtime Ekonomike dhe Biznes  ka shprhur se sipas rzultateve nga analiza e bërë Britania e Madhe deri në vitin 2030 do ta tejkalojë Francën dhe Gjermaninë dhe do të jetë ekonomia më e madhe evropiane

Sipas studimit deri në vitin 2018 , BPV-ja e Britanisë do të jetë më e madhe nga ajo e Francës dhe deri në vitin 2030 më e madhe nga BPV-ja  e Gjermanisë.

Në raport thuhet se sipas vlerësimeve Gjermania rreth vitit 2030 do ta humbë pozitën e ekonomisë më të madhe perëndimore evropiane në favor të Britanisë së Madhe, për shkak të rritjes së shpejtë të popullsisë britanike dhe varësisë së vogël të Britanisë nga ekonomitë e tjera evropiane.

Sipas konfirmimeve të qendrës nëse Britania e Madhe e braktisë Bashkimin do të kishte rritje edhe më të shpejtë.

Drejtori i qendrës, Dagllas Meksevilijam thotëse për një afat të shkurtër, pasojat nga braktisja e Unionit do të ishin negative. Por për një periudhë prej 15 vitesh, pasojat do të ishin me siguri pozitive.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here