Andrra që të ҫon në vitin 1950

0

 

Muzik

 

 

 

 

 

 

Ëndrra që nisi në Tiranë dhe përfundoi në Shkodër na ktheu pas në një kohë tjetër për 12 orë, me muzikën jazz dhe veshjet e viteve 40’-50’. Mbi 400 shqiptarë dhe të huaj u bënë pjesë e maratonës swing të organizuar nga shoqata kulturore Hemingway.

 

Ëndrra nis në Tiranë me ritmet e muzikës jazz. Me këtë biletë jeton një ëndërr, por kujdes bileta mbahet gjate gjithë kohës me vete, në të kundërt zgjohesh nga ëndrra. 

Mbi 400 persona u bënë pjesë e Andrra n’tren, një swing maratone e organizuar nga shoqata Kulturore “Hemingway”. Përveç ritmeve te muzikës Jazz, kodi i veshjes në vitet 40-50′ të pjesëmarrësve na ktheu pas në kohë. 

 

Të shkujdesur, me hare.. të rinj, fëmijë e të moshuar, shqiptarë dhe të huaj u ngjitën në trenin nga Tirana për në Shkodër. 

Brenda në tren artistë italiane performuan muziken jazz live bashkë me dashamirësit e jazzit duke krijuar një atmosferë me aromën e të shkuarës.

 

Pas më shumë se 4 orë udhëtim, Andrra n’tren ka zbritur në Shkodër, ku vijon koncerti në lëvizje me bandën italiane. Një pjesë muzikore nga Michael Supnik u zhvillua në Muzeun e Kujtesës.

 

                                                                                                                                                                                                                                  Pёrgatiti: F.Bushi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here