Android ecën me hapa gjigante

0

Google është sot lojtari më i madh në tregun e smartphonëve, definitivisht është më i madhi nën komandën e iOS Apple.

Google ka njoftuar në një konferencë se ka goditur përsëri duke  aktivizuar 900 milionë pajisje Android dhe deri më tani është kaluar numri i shkarkimeve të aplikacioneve mbi 48 miliardë. Ndër to 2.5 miliardë aplikacione instalohen çdo muaj. Duke e bërë kështu Androidin shumë të preferuar. Ndërsa 48 mijë aplikacione shkarkohen çdo javë në iOS.

Zv.president i Android-it dhe Google Chrome-it është shprehur se, “njerëzit po adoptojnë këto pajisje me hapa marramendëse. Është një ndër momentet më të bukura për ne sepse po arrijmë majat e suksesit”.

Google është shumë me fat, sepse përpos kësaj, zotëron edhe Chrome-in, një tjetër sukses që Google ka arritur më parë.

Android erdhi në dorë të përdoruesit me një qëllim shumë të thjeshtë. Ai synon ngritjen e standardeve të celularëve në nivelin e kompjuterëve, duke u kthyer  sot në një sukses të madh.

 /Altin Tufa/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here