Akulli, përkujdesës ndaj lëkurës

0

Transparente, e fortë, e butë, e shndritshme. Ky është akulli, ashtu siç ne duam ta kemi lëkurën. Për një këshillë shokuese nuk ka si një copë akulli.

Para se të bëni makiazh, vendosni në një napë ose në një pecetë beze copa akulli dhe fërkojeni atë rreth syve dhe fytyrës tuaj. Me akull ju arrini të forconi muskujt e fytyrës, tendosjen e lekurës, arrin të heqë fryrjet e nëse keni një lëkurë të yndyrshme pas përdorimit të akullit ju do të merrni rezultate të shkëlqyera.

Me akull mund të zbatoni propozimet e listuara më poshtë:

1-Për një lëkurë të thatë, të ndjeshme ose problematike (pra një fytyrë më akne), qëndroni larg përdorimit të akullit.

2-Nëse doni të forconi zonën rreth fytyrës dhe qafës, merrni copa të vogla akulli të ndara në 9-10 copa vendosini në një qese plastike dhe masazhoni pjesët e dëshiruara.Pasi të mbaroni me masazhimin lëreni fytyrën tuaj të qetësohet plotësisht. Pas mbarimit të procesit ju do të ndjeni në lëkurën tuaj  shpime të vogla gjilpërash.

3-Çdo natë, para se të shriheni ju mund ta bëni fytyrën tuaj të shkëlqyeshme duke marrë një napë të hollë dhe vendosni copa akulli dhe kalojini përmes lëkurës.

4-Nëse një mëngjes zgjoheni të lodhur apo me sy të fryrë, merrni nga frıgoriferi një lugë çaj të ftohtë dhe aplıkojeni. Prisni disa sekonda për ta vënë një pjesë në qepallë dhe dallimi do të jetë i menjëhershëm.

/Izabela Zavalani/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here