Ajri i ndotur më i rrezikshëm se sa mendohet

0

Ndotja e ajrit me grimca të vogla PM10 dhe PM2.5 shkaktojnë vdekjen e hershme tek njerëzit edhe nëse niveli i tyre është në kuadër të asaj që është lejuar nga rregullorja e Bashkimit Evropian ka bërë të ditur prestigjiozja “Lanset”.

Njerëzit që jetojnë afër komunikacionit apo janë më shpesh në kontakt me ajrin e ndotur janë më të rrezikuar nga vdekja e hershme.

Në Maqedoni vlera e ajrit të ndotur e ka tejkaluar dyfishin apo trefishin e lejuar nga rregullorja e BE-së .

Ajri i ndotur matet vetëm në Qendrën e Shkupit dhe pavarsisht ndotjes së vazhdueshme të ajrit që është e rrezikshme për shëndetin institucionet e vendit nuk kanë marr ndonjë masë konkrete.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here