Administrata pa shpërblim, fondi për personat me aftësi të kufizuara

0

Këtë  vit administrata nuk do të  marrë shpërblimet e përvitshme para ndërrimit të viteve. Sipas burimeve nga Ministria e Financave fondi i destinuar për këtë  qëllim do të  përdoret për të  shlyer detyrimet e ndaj personave me aftësi të kufizuara.

Ky është  një  diskutim prej javësh mes ministrisë  së  Financave dhe asaj të  Mirëqenies Sociale, ku duket se më  në  fund është  rënë  dakord që  të  jepet pagesa e një  muaji për personat me aftë si të  kufizuara para festave. Ndërkohë  që  më  pas do të  vijojë edhe shlyerja e detyrimeve të  prapambetura gjatë  muajit janar.

Ndërkaq ishte Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Erion Veliaj, që  bëri publike këtë problematike duke vënë theksin te fakti se borxhi ndaj kësaj shtrese arrinte në 6 miliardë lekë dhe se 170 mijë invalidë nuk ishin paguar prej muajsh.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here