Studimi i Universitetit Tulane në SHBA ka kryer një eksperiment, ku tregon për lidhjen potenciale midis marrjes së tepërt të kripës dhe rrezikut të diabetit të tipit 2. Gjatë një periudhe prej rreth 12 vitesh, u zbulua se njerëzit që shtonin kripën në çdo vakt kishin një rrezik 39% më të lartë për t’u prekur
Studimi i Universitetit Tulane në SHBA ka kryer një eksperiment, ku tregon për lidhjen potenciale midis marrjes së tepërt të kripës dhe rrezikut të diabetit të tipit 2.
Gjatë një periudhe prej rreth 12 vitesh, u zbulua se njerëzit që shtonin kripën në çdo vakt kishin një rrezik 39% më të lartë për t’u prekur nga diabeti në krahasim me ata që nuk e konsumonin kripën.
Këshilla e ekspertëve është që të kufizohet sasia e kripës në regjimin ushqimor, maksimumi një lugë çaji ose 6 gr kripë në ditë. Për të përmirësuar shijen e ushqimit, mund të provohen erëza të ndryshme në vend të shtimit të tepërt të kripës.
Gjetjet e studimit tregojnë se kufizimi i kripës mund të ndihmojë në parandalimin e kësaj sëmundjeje.
Bleona Guraj
Lini Komentin tuaj
Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *