97% e aplikacioneve serbe të jashtëligjshme për të votuar

0

Nga  rreth 39 mijë aplikacionet e pretendentëve serbë për të votuar, vetëm 1.213  kanë qenë të rregullta.
Sekretariati i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve ka përfunduar procesin e verifikimit të aplikacioneve, por autoriteteve nuk iu ka pëlqyer rezultati që ka nxjerrë në pah këtë të dhënë por r aporti nuk është publikuar.

Valdete Daka, kryetarja e Komisionit Zgjedhor ka mohuar të ketë përfunduar procesi i verifikimit, por ka qenë kontroverse në të dhëna.  Gjithashtu në procesin e verifikimit të votuesve serbë, ka një tendencë që disa kategorive t’u konfirmohet  I jashtëligjshëm ‘zotësia juridike’ për votim dhe që numri i votuesve serbë jashtë Kosovës të rritet në 10 mijë.

Më 18 shtator mbërritën nga Serbia rreth 2000 aplikacione votimi në adresën e Komisionit Qendror.

/Elta Liksenaj/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here