8 mënyra për të larguar stresin

0

 

 Të shmangësh stresin nuk është dicka e lehtë,por studiuesit tregojne se përpjekja në sugjerimet e mëposhtme mund tju ndihmojë që të arrini rezultate konkrete.

1.  Pyeteni veten për atë çka jeni duke bere. Perse po e bëni? Cili është roli juaj?
2. Merrni një flete te bardhe dhe shkruani “Perfeksioni nuk ekziston”. Edhe pse e dini, mire është qe ta rikujtoni here pas here.
3. “Zbrazeni çantën çdo darke para se te flini”. Mësohuni te rregulloni njëherë e mire problemet duke u përballur me to, jo duke ja mbathur. Reflektoni mbi ato qe keni kaluar gjate ditës dhe mendojini si t’i zgjidhni.
4.  Lëreni veten te lire. Vërtet e thëna nga e bëra janë dy gjera te ndryshme, por ju te paktën tentoni. Mësohuni te përqendroheni tek gjerat pozitive qe ju rrethojnë.
5.  Mësoni te bëheni “miq” me stresin. Ne fakt stresi është pjese e pandashme e te përditshmes, kështu qe ne vend qe ta mohoni, pranojeni dhe vathoni te ecni para.
6.  Mos u tregoni shume kërkues ndaj vetes.
7.   Bëjani qejfin vetes. Edhe një ëmbëlsire, një loje apo një blerja e një veshjeje mund t’ua beje ditën me te bukur.   Thjeshtëzojeni jetën. Harxhoni pak kohe çdo dite për t’u organizuar dhe do e shihni qe me vone gjithçka do jete me e thjeshte për ju.

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here