0

5 G-ja risi e shërbimit të internetit


Për momentin, rrjeti i shumë diskutuar i 5G- së është më tepër në fazën e eksperimentimit sesa të vënies në zbatim.

Cfarë është 5G- ja? Një ekip shkencëtarës ka zhvilluar një teknologji të re të rrjetave pa tela e cila është 65.000 herë më e shpejtë se sa teknologjia 4G dhe shumë me e fuqishme se 3G-ja.
Përmes kësaj teknologjie pritet të arrihet një shpejtësi tepër e lartë prej 1 terabit për sekondë, shpejtësi me të cilën do të shkarkoheshin rreth 40 filma brenda një sekonde.

Eksperimentet e para të 5G-së u zhvilluan nga Qendra e Inovacionit në Universitetin Surrey.

Edhe pse shpejtësi të tilla të mëdha janë arritur më parë përmes kabllove me fije optike, kjo është hera e parë që arrihet një shpejtësi e tillë në rrjetat pa tela.

Ekipi i shkencëtarëve filloi testimin e teknologjisë 5G në publik në vitin 2018.

A.C

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here