22 hapat për të mbrojtur fëmijët nga obeziteti

0

1- Stargjedia më e mirë është për të mbajtur një dietë stabël është që ta bëni stërvitjen pjesë të ditës suaj.
2- Kujdesuni mirë për fëmijën tuaj, nëse mendoni që ai është mbi peshë kontaktoni mjekun.
3- Merrni këshilla nga mjeku familjes.
4- Kujdes! Mos merrni kalori të tepërta. Qëndroni larg fast food-eve, pijeve me shumë sheqer dhe yndyrërave.
5- Tv dhe kompjuteri i bën dembelë fëmijët.
6- Stresi, një faktor, i cili bën që fëmija juaj ta teprojë me ushqimin.
7- Mos merrni ushqime të gatshme!
8- Kritikat tuaja do i vijnë në ndihmë fëmijës për të mos e tepruar me ushqimin.
9- Bëni pushimet e duhura.
10- Përdorni fruta dhe perime të freskëta.
11- Konsumoni 3 vakte të rregullta.
12- Pas ushqimit, në vend të biskotave apo të ndonjë ëmbëlsire, pini një lëng frutash.
13-Kujdes! Mos mbani dietë! Ndryshimet që mund të bëni në dietën e fëmijës suaj mud të shkaktojnë probleme në shëndetin e tij/saj.
14- Zvogëloni mundësitë e të ngrënit jashtë. Ushqimi i shtëpisë është shumë më herë i shëndetshëm.
15- Thuajini STOP picave deh hamburgerëve.
16- Hani të gjithë së bashku. Një drekë me familjen tuaj është më i shëndetshëm se të ngrënit vetëm.
17- Ndërgjegjësohuni se çfarë dhe sa hani.
18- Mos përdorni shumë vajin deh kripën.
19- Zvogëloni racionin. Nuk është e thënë që ta mbaroni deri në fund pjatën.
20- Merruni me sport.
21- KUJDES! Mos merrni ilaçe për dobesim.
22- Një nga mënyrat më të këqija është “ të hash me detyrim”.

/ Izabela Zavalani /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here