10 të pathëna për thonjtë në vitrinën e organizmit tonë

0

Njollat e bardha Nuk tregojnë për mungesa te kalciumit. Përgjithësisht tregojnë mungese vitaminash, ose shpesh here vende te cilat janë dëmtuar me pare.Thonjte dhe flokët janë te përbëra nga i njëjti material, keratina, një proteine. Tek meshkujt ato rriten me shpejt se tek femrat, me përjashtim te periudhës se shtatzënisë. Stresi mund te zvogëlojë rritjen e thonjve. Gjumi gjithashtu ndikon ne rritjen e thonjve. Thonjtë rriten më shpejt në verë, por në këtë drejtim ndikon edhe mosha, gjenet si edhe faktorë të tjerë.
Ngrënia e thonjve Më së shumti vlerësohet si një etik nervor. I vetmi rrezik është infeksioni.
Pjesa më e madhe e infeksioneve të thonjve krijohen nga kërpudha që gjenden normalisht si ne duar, ashtu edhe në këmbë.
Zakoni i gërvishtjes me thonj te tabelës Mendohet se lidhet me gjendjen emocionale te njeriut, por sipas një studimi te mëparshëm, për disa mund te jete edhe çështje psikologjike. Këtyre personave, kjo zhurme shpesh i duket si te jete një muzike e vërtetë.
Rënia e thonjve Kjo shpjegohet me nevojën për gjak qe kane thonjte për tu rritur, te cilat ne një moment kur ato dëmtohen, ky furnizim prishet dhe kjo çon ne rënien e tyre.

/Altin Tufa/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here