10 këshilla që dita juaj të jetë më e bukur

0

1. Çdo mëngjes duhet te ndani kohen për veten tuaj. Ne vend qe ta rregulloni alarmin me vone , mundohuni qe ta rregulloni te bjere pak me herët, te rini shtrire edhe disa minuta, te bëni një dush dhe te bëni një plan për një dite te re.

2. Hani buke. Atë qe do ta hani ne mëngjes do te ndikoje ne nivelin e energjisë gjate gjithë ditës. Drithëra, korn fleks, jogurt, lëng dhe biskota – do tu njomin dhe do te ndiheni me mire. Nëse nuk keni kohe, merrni ca fruta dhe bëni një përzierje me mikser dhe pini gjate rrugës për ne pune.

3. Stërvituni. Çiklizmi çfarë do qe te jete, diçka qe de tu djersi dhe do ta aktivizoni endofrinen – hormoni i lumturisë për shkak se cilës do te ndiheni me energjik dhe pozitiv.

4. E qeshura është kure. Shikoni ndonjë seri me humor ose një komedi, dilni me miqtë! Qeshuni me shume, me shpesh, çdo here!

5. Beni te paktën një pune te mërzitshme qe ju rrin mbi koke. Rregulloni dhomën, hekurosni, raporto me shkrim – e lodhshme, mirëpo patjetër te behet.

6. Ëndërro, zgjohu, beje. Një here ne jave rrini vetëm dhe fantazoni se ku do te dëshironit te jeni pas 5 viteve. Fantazoni!

7. Zgjidhni diçka “ekstra” ne vend te diçkaje te “detyrueshme”. Beni pushim disa here ne dite, pini kafe, ftoni miqtë e vjetër , lexoni gazetën ose thjesht hani një akullore. Mos mendoni për turmën qe ju pret me pas.

8. Rregulloni hapësirën. Para se te shtriheni ne shtrat rrini ulur për 15 minuta. Mos mendoni për ditën e nesërme. Bëhuni si fëmijë – ëndërroni.

9. Relaksohuni. Mosmarrveshjet me partneren, bisede e vështirë me shefin, një gabim ne pune – e gjitha është e kaluar ashtu si dita. Pushoni dhe ne mëngjes te gjitha problemet do te zvogëlohen.

10. Jeni falënderuese. Çdo dite e regjistroni ne fund. Këtë here le te mos jete një liste me angazhime, por faleminderit asaj qe keni marre dhe keni dhënë gjate gjithë ditës.

Nuk do te thotë te jene gjera te mëdha – falënderoni për një vend parkimi ose për një mik qe ju ka marre ne telefon.

/Elta Liksenaj/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here