10 këshilla për të mposhtur diabetin

0

Diabeti është një sëmundje e cila po përhapet çdo ditë e më shumë.

Ka disa mënyra se si të shmangësh diabetin:

1-      Këshilla e parë është që të  hajni në orare fikse dhe të mos e tekalojni masën e lejueshme për të ngrënë.

2-      Nuk duhet të hani menjëherë pasi keni bërë aktivitet fizik.

uje

3-      Nëse përdorni instulinë, duhet të hani të trija vaktet dhe gjëra të lehta midis vakteve.

4-      Mos u nxitoni kur jeni duke ngrënë, ushqimin përtypeni mirë përpara se ta gëlltiteni.

5-      Konsumoni shumë ujë, prija e ujin ju ndihmon që trupi juaj të nxjerrë jashtë organizmit toksinat e tepërta.

6-      Nuk duhet të që konsumoni shumë ushqime të skuqura, dhe koha midis vakteve të jetë e shkurtër.

vrap

7-      Përdorimi i sallatrave dhe sidomos sallata jeshile e cila mund të shoqërohet me perimeve të freskëta.

8-      Përdorimi i qepës së gjallë çdo ditë nga 20 deri në 25 gr në ditë.

9-      Duhet të bëni të paktën një orë në ditë ushrime fiziki.

10-  Gjatë gatimeve përdorni vetëm miell integral.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here