10 200 mbetës në Matematikë

0

Matematika është një ndër  lëndët më të vështira për përvetësim, përfundim ky i dalë nga matura shtetërorë ku rezultojnë rreth 10 200 maturantë ngelës.

Shifrat shpjegojnë se 10 200 maturantë kanë marrë notë jokaluese, ndërsa përqindja e kaluesve është 76 përqind. 2 mijë nxënës janë vleresuar më notën 10, ndërsa nota që dominon më shumë është nota 5 dhe 6.

Në krahasim me një vit më parë, ngelësit ishin vetëm 2 100 nxënës.

Ndërkohë, Agjencia Kombëtare e Provimeve konstaton se numri i mbetësve këtë vit në provimin e matematikës është më i lartë se ai i një viti më parë.

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here