Zbulohet virusi më i madh në tokë

0

Shkencëtarët zbuluan një lloj virusi të ri të quajtur Pandoravirus, i cilësuar si virusi më i madh i zbuluar ndonjëherë në tokë.

Të dhënat gjenetike të këtij organinizmi tregojnë se vetëm 6%  e gjeneve të tij ngjajnë me diçka tjetër në tokë.

Virusi ka madhësinë e një mikrometri, megjithatë nuk mund të shihet nga syri i njeriut, por është 10 herë më i madh se virusët e tjerë të njohur.

Sipas një studimi të kërkuesve francezë u arrit në përfundimin, se virusi Pandoravirus vjen nga një planet tjetër dhe me shumë mundësi nga Marsi, me qindra vite përpara.

Pandoravirus gjendet në thellësi të ujrave dhe nuk përbën ndonjë rrezik për njerëzit, por struktura e tij ka ngjallur kureshtjen e shumë studiusve.

/Rovena Dupi/ 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here