Zbulohen gjurmët më antike të njeriut në Amerikën e Veriut

0

 

Image result for gjurmet antike ne Ameriken e veriut

Gjurmë njerëzish të zbuluara në një Ishull përgjatë ishujve të Kolumbisë Britanike , në perëndim të Kanadasë , datojnë rreth 13 000 vite më parë , duke dëshmuar se këto janë gjurmët më të vjetra të  Amerikës së Veriut , sipas një studimi të zbuluar.

“Këto gjurmë me shumë mundësi janë ato të dy të rriturve dhe një fëmije , që ecin me këmbët zbathur në një terren argjilor , në një zonë që sot është plazh në ishullin Kalvert , në verilindje të ishullit të Vankuverit “, njoftojnë autorët e këtij studimi të publikuar në revistën shkencore “PLOS ONE “.

Gjithësej , 29 gjurmë këmbësh janë zbuluar në sedimente gjatë punimeve që janë zhvilluar në vitet 2014- 2016 , theksoi autori kryesor i  studimit   , Duncan McLaren , professor I antropologjisë në institutin Hakai dhe në universitetin  Viktoria , në Kolumbinë Britanike.

 

Ky studim tregon se njerëzit kanë qenë të pranishëm në bregun e Paqësorit në Kolumbinë Britanike  rreth 13 000 vite më parë dhe se rajoni ka qenë I lire nga akujt para se të përfundonte periudha e fundit akullnajore në  kontinent , që daton rreth 11 700 vite më parë

 

Përgatiti: F. Bushi

 

 

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here