Vitamina K2, kundër kancerit

0

Sipas një analize studimi të realizuar tek një pjesë e popullsisë evropiane është vënë re se vitamina K2 ju mbron kundër kancerit. Ky është një rezultat i papritur. Sipas hulumtimit,vitamina K2 gjendet tek djathi, ndërsa vitaminë K1 gjendet tek perime si spinaqi dhe lakra.

Vitamina K2 ngadalëson rritjen e qelizave të kancerit. Efekte të tilla ende nuk janë demonstruar për vitaminë K1. Por nga këto perime pritet veçanërisht mbrojtje kundër kancerit.

Ju gjithashtu mund të rrisni konsumin e vitaminës K2 duke ngrënë lakër turshi dhe të brendshmet e bagëtive (mëlçi, veshka).

/Sonila Duka/ 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here