Veza syze e rrezikshme për artereosklerozën dhe sëmundjet kardiovaskulare

0

Sipas një studimi të kryer nga mjeku kanadez, David Spence së bashku me disa kolegë të universitetit ”Western Ontario” në Kanada kanë gjetur një lidhje të drejtpërdrejtë mes sasisë së vezëve syzë të ngrëna nga njeriu me sëmundjet kardiovaskulare që prekin organizmin tonë.

Gjatë studimit, ku u përfshinë 1.200 pacientë, u zbulua se vezët kontribuojnë në grumbullimin e pllakëzave në muret e brendshme të enëve të gjakut dhe rrisin predispozitën e pacientit për formimin e pllakëzave të kolesterolit.

Pra rezulton se, për të mbrojtur veten nga artereoskleroza dhe sëmundjet e tjera kardiovaskulare, njeriu duhet të përmbahet medoemos si nga pirja e duhanit, ashtu dhe nga ngrënia e vezëve syze, në vështrim të parë krejtësisht të parrezikshme dhe që zakonisht hahen në mëngjes.

/Sonila Duka

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here