Vazhdon të ulet niveli i Fierzës

0

 

Niveli i ujërave të fierzës po bie me ritme të shpejta. Shkak ka qenë mungesa e shirave megjithëse prodhimi i energjisë ka vazhduar pa ndërprerje.

Burime nga salla e komandës në Fierzë tregojnë se prurjet e ujit të dy lumenjve Drin dhe përrenjve të tjerë që derdhen në liqenin e Fierzës janë të ulëta.

Ende jemi në periudhën e dimrit dhe situate pritet që të përmirësohet me kalimin e ditëve.

Liqeni I Fierzës shërben si rregullator i ujrave për 2 hidroentralet e tjerë të mëdhenj mbi  kaskadën e Drinit, atë të Komanit dhe Vaut të Dejës

/İrida VATA/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here