Vdekja është e pashmangshme, por sëmundjet që e shkaktojnë atë mund të shmangen. Është në dorën e njeriut që të vetëmbrohet nga disa sëmundje. Ajo çka duhet të bëjë njeriu është “Plani i të ushqyerit”. Nëse arrini të bëni plan dhe llogari për kursimet, për pushimet tuaja fare mirë mund ta bëni edhe me ushqimet që
Vdekja është e pashmangshme, por sëmundjet që e shkaktojnë atë mund të shmangen. Është në dorën e njeriut që të vetëmbrohet nga disa sëmundje. Ajo çka duhet të bëjë njeriu është “Plani i të ushqyerit”. Nëse arrini të bëni plan dhe llogari për kursimet, për pushimet tuaja fare mirë mund ta bëni edhe me ushqimet që duhet të konsumoni.
Ja disa nga përbërësit e menusë suaj
Qepa
Qepa njihet si antibiotikë natyral i cili zvogëlon kolisterolin dhe ruan shëndetin e damarëve. Qepa është një perim i cili të mbron nga sëmundjet e zemrës dhe kanceret e ndryshme, ndaj këshillohet të konsumohet në 2deri në 3 pjesë të vogla në ditë.
Veza
Veza është produkt me përmbajtje të lartë proteinash. Niveli i lartë i proteinave mundëson zhvillimin e shëndetshëm të zemrës dhe trurit.
Kërpudha
Kërpudha, prej 100 vitesh përdoret në vendet lindore për qëllime shëruese. Ajo është mbrojtëse e mirë e sistemit imunitar. Sipas një studimi në Japoni kërpudha e ul nivelin e kolisterolit deri në 45%.
Boronica
Boronica është një frut i cili ndikon positivisht në forcimin e kujtesës. Është mbrojtëse e mirë e diabetit si dhe parandalon kancerin.
Shega
Shega ruan damarët e zemrës nga koagulimi i gjakut. Përdorimi i rregullt zvogëlon vitet e plakjes.
Peshku
Këshillohet të përdoret 2 herë në javë. Zëvëndësojeni herë pas here menunë tuaj me peshk. Në ndryshim nga mishi, peshku j’u mundëson një trup më të lehtë, më praktikë. Këshillohet veçanërisht lloji hamsi dhe salmon.
/Rabihana Halili/
Lini Komentin tuaj
Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *