Ulen çmimet e ilaçeve

0

Janë ulur çmimet e ilaçeve në tregun e lirë farmaceutik, por edhe barnat të destinuara për përdorim spitalor. Me vendim të Këshillit të Ministrave ështe ulur marzhi i fitimit për importuesit dhe shpërndarësit e barnave ne tregun farmaceutik.

Deri tani importuesit dhe shpërndarësit fitonin 14% mbi çmimin CIF, të importit të barit e cila është ulur me 3%.

Ndërkaq,  farmacitë fitonin 29 % mbi çmimin e blerë nga importuesit, fitim i cili tashmë ështe ulur me 4 për qind. Përpara këtij vendimi, marzhet ishin 29 për qind per farmacine. Ndërsa marzhet për shitjen me shumicë kanë qebe 14 %.

/Muzafere Dema/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here